
Tuna Poke Bowl
Tuna poke bowl
(gluten- en zuivelvrij)
· Stuk tonijn
· Peultjes
· Rode paprika
· Edamame boontjes
· Mango
· Wortelrasp
· Kiemgroenten (hier van mungbonen)
· Quinoa of rijst
· Sesamzaadjes
· Salade de pêcheur (zeewier)
Dressing:
· 1 eetl. Sesamolie
· 1 eetl. Sojasaus
· 1 eetl. Miso
· 1 eetl. Tahin (sesampasta)
· 1 eetl. Geraspte gember
· 1 theel. Honing
· Sap van limoen
· Beetje water
Gril de tonijn heel kort aan beide kanten en snij in dunne plakjes. Marineer eventueel met wat sojasaus.
Kook de quinoa gaar. Blancheer de peultjes en de edamame boontjes. Snijd de mango in kleine blokjes en de paprika in reepjes.
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en meng goed door.
Plaats een schep Quinoa in het midden van je kom en leg daar de verschillende groenten en mango omheen in “vakjes”. Leg wat plakjes tonijn boven op de quinoa en top af met de sesamzaadjes en zeewier.
Schenk er wat dressing over.
Eet smakelijk!