Frittata

frittata eieren

Frittata

-           6 eieren

-          1 pakje hüttenkäse

-          2 zoete aardappelen om de bodem te bedekken

-          Paprika

-          Geraspte wortel

-          Paar bosuitjes

-          Uitgebakken bio spekjes

-          Peper en zeezout

Bakblik van ongeveer 20-25 cm

Snijd de zoete aardappelen in dunne plakje en leg deze op de bodem van het ingevette blik. Snijd de paprika en bosui klein en verspreid deze samen met de wortelrasp over de bodem. Bak de spekjes uit en laat uitlekken op wat keukenpapier. Verspreid ook deze over het blik. Tot slot mix de 6 eieren met de hüttenkäse, peper, zout, paprikapoeder en wat Italiaanse kruiden of wat je dan ook lekker lijkt aan specerijen en kruiden en giet dit in het bakblik.

30 min. In de oven op 180 graden

Af laten koelen en bewaren in de koeling. Ideaal als meal prep voor de volgende ochtend als ontbijt, om mee te nemen naar school of werk.